Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

Dag 151 - några bilder från Torshälla

Idag hade vi konferens i Torshälla. En  av mina arbetskamrater har en sommarstuga där som passade bra för ändamålet och som påverkade diskussionernas innehåll och resultat som den fysiska miljön ofta gör. I detta fall väldigt positivt;-)
Jag passade på att ta några bilder från Torshälla, som tidigare (före 1971) var en stad men numera är en del av Eskilstuna kommun.  Jag är uppväxt i Eskilstuna och har därför ett speciellt förhållande till Torshälla som innehåller många trevliga minnen.

nr 1

nr 2

nr 3

nr 4 - Tors bockar av Allan Ebeling

nr 5 - ännu en skulptur av Eberling

nr 6

nr 7

nr 8

nr 9

Walter Kurtsson är en kändis från Torshälla som är komiker mm (googla!). Eskilstuna har ett bryggeri som bl.a. tillverkar Walters "tåBira" som säljs på systembolaget i Eskilstuna så jag passade på att köpa några flaskor (kanske går att beställa, rekommenderas i så fall). Som tilläggsinformation på etiketten kan man läsa att Walter inte lider av torgskräck, han är mera orsaken till den;-)

Hej så länge ... //Mats 

Inlagt 2013-05-31 22:03 | Läst 4962 ggr. | Permalink
Fina bilder och kul information om Walters tåbira.
Svar från Mats Andersson 2013-06-01 18:46
Tack Margareta. Den är god också;-) //Mats
Trevliga bilder från Torshälla Mats - kul info om Walter, kanske ska man teste en flaska "tåBira" - Slagsta som ligger mellan Torshälla och Eskilstuna har under glass som vi ofta brukar njuta av, rekommenderas! // Sören
Svar från Mats Andersson 2013-06-01 18:49
Tack Sören! Som gammal Eskilstunabo känner jag till Slagstaglassen men det är nog trettio år sedan jag åt en senast. Kanske dags igen, tack för tipset. //Mats



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg