Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

Dag 222 - med nya Nexen i Strömsholm

Strömsholm är ett av mina favoritmål när jag tar en tur med motorcykeln. Idag tog jag med den nya Nex 7:an för att testa lite. Jag är inte ute efter att göra någon vetenskaplig test utan mer för att jämföra med mina erfarenheter av min gamla Nex 5:a (den första versionen). Jag tycker att den har gjort ett bra jobb som komplement till mina stora Sonykameror så förväntningarna på Nex 7:an är ganska höga. Jag kör den med mitt gamla kitobjektiv Sel 18-55 så det är bara huset som är nytt. Första intrycken är att bildkvalitén är bättre (jämnare exponerat och bättre färger). Men det är framförallt känslan i fotograferandet och i handhavandet med kameran som skillnaden är jättestor. 
Den inbyggda sökaren fungerar väldigt bra och underlättar användandet i solsken. Även möjligheterna att påverka kamerans inställningar vid exponeringen är enormt förbättrad. På nex 5:an körde jag i princip endast med automatiken för att det var krånglig att ställa in den manuellt. På Nex 7:an är det lätt att använda vilka inställningar man vill.
Sedan är det mycket inspirerande att lära känna en ny kamera och inte minst en stor glädje med en ren sensor som inte genererar en massa fläckar på himlen;-)

nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

nr 5

nr 6

nr 7

nr 8

nr 9

nr 10

nr 11 - här är det bara hästarna som fattas;-)

Hej så länge ... //Mats

Inlagt 2013-08-10 17:15 | Läst 2661 ggr. | Permalink
Bild på MC?
Svar från Mats Andersson 2013-08-11 10:14
Hej Per, det kan komma viken dag som helst;-) //Mats
Lågt vattenstånd men kul att se fina bilder från Strömsholm.
Svar från Mats Andersson 2013-08-11 10:15
Tack Nils-Erik. Ja det var ovanligt lågt vattenstånd. //Mats
Sköna bilder Mats!
Ha det så fint!
Svar från Mats Andersson 2013-08-11 10:15
Tack Heléne. Ha det gott // Mats



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg