Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

Inte alltid som man tänkt sig

Denna blogg är en hyllning till min svärmor.

Igår skulle jag och min fru åka på semester till Turkiet. Packningen var klar och vi var i startgroparna när vi via telefonen fick besked om att svärmor hade blivit sjuk och situationen var allvarlig. Vi packade då naturligtvis in resväskorna i bilen och åkte 40 mil till Kungsbacka i stället. Det kändes meningsfullt och bra trots de trista omständigheterna.
I natt somnade hon in lugnt och stilla, utan smärta och oro. Hon blev 88 år och har levt ett rikt liv. En stark kvinna som ensamstående och heltidsarbetande gett sina tre barn en så bra och kärleksfull barndom.  

Livet blir inte alltid som man tänkt sig, men det blir bra ändå. Min svärmor var verkligen en mästare på att vara flexibel och att alltid ställa upp för sina nära och kära, barn och barnbarn i vått och torrt. Att i alla situationer tänka ”vi hjälps åt” och att alltid göra så bra det går av en situation. Den kärlek hon gav fick hon tillbaka i form av många besök av barn och barnbarn (och barnbarns barn) de sista åren på sitt äldreboende.
Jag har tagit många bilder på min svärmor men har inte tillgång till mitt bildbibliotek här. Jag har inte börjat använda ”molnet” ännu. Utan att blanda in några religösa tankar så kom jag på att hon finns ju där nu, utanför det vi brukar kalla IRL … och det finns mängder av bilder i mina tidigare bloggar som jag kan ladda ned och återanvända.

nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

Min svärmor föddes på 1920 - talet och barnbarnet Otto kanske kan blicka in 2100 -talet.
I så fall är detta en kram som i någon mening spänner över nästan två sekler.

Hej så länge ... // Mats




Inlagt 2015-01-30 10:46 | Läst 4105 ggr. | Permalink
Hej! Fina bilder och fint skrivet tycker jag! Beklagar sorgen nu, men det är ju så här det är..
Hälsn!
Svar från Mats Andersson 2015-01-31 19:12
Tack Jan för din kommentar. Ha det gott // Mats
Mycket, mycket fint Mats, hela bloggen och inte minst första bilden! Och fullständigt självklart rätt det ni gjorde. Vilken tur att ni åkte direkt. Har ett eget minne som skaver, fick beskedet att mamma var dålig på jobbet men tog ett par timmar på mig att avsluta det jag gjorde. På vägen hem pratade jag med henne i telefonen, ändå kom jag ungefär en timme försent. Många hälsningar/ Björn T
Svar från Mats Andersson 2015-01-31 19:13
Tack Björn för din kommentar. Ha det gott / Mats
Ett väldigt fint och värdigt inlägg och du har lyckats plocka fram en samling mycket fina bilder. Det kanske var meningen att ni inte skulle hinna åka iväg på er resa. Ibland blir det bara rätt.
Hälsningar Lena
Svar från Mats Andersson 2015-01-31 19:17
Tack Lena för din kommentar. Ha det gott // Mats
Vilket fint, ömt porträtt av din svärmor och tur att ni inte hann åka trots allt.
Hel bildserien är bra men fyran blir min favorit. Att ha många bilder som minne utöver de bilder man mar i hjärtat kan vara till hjälp och tröst i sorgen.
( Ett råd från en som precis har haft en kraschad hårddisk pga av blixt är att börja tanka upp bilder på molnet!)


Hälsningar/Kirsten
Svar från Mats Andersson 2015-01-31 19:18
Tack Kirsten för din kommentar och ditt råd. Ska överväga molnet. Ha det gott // Mats
Trotts sorgen är det mycket glädje i dina bilder. Slutet är ju oundvikligt för oss alla ändå är det så sorgligt när det händer. Det gäller att ta till var glädjestunderna och Otto kanske kan ta med sig något minne från din svärmor. Min yngsta dotter har några minnesbilder av min morfar fast hon bara var tre år när han dog. Man får hålla minnet levande genom att berätta om dom som inte är med längre.
Sten
Svar från Mats Andersson 2015-01-31 19:20
Tack Sten för din kommentar. Håller med dig om att det är viktigt att berätta för att hålla minnet levande. Ha det gott // Mats



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg