Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

Semesterbilder del 5 - Cinque Terre

Vi har åkt ungefär den här rundan i Europa förut och då är det lätt hänt att man besöker ”gamla favoriter” men i år har vi haft som mål att inte stressa, njuta av resan och framförallt besöka nya ställen. Cinque Terre har vi besökt förut även om det var länge sedan och vi försökte (trots målsättningen) att få en plats på vår gamla kända camping i Levanto men där var det fullbelagt i två veckor framöver. Men det blev bra ändå, vi hittade en ställplats för husbilar alldeles vid tågstationen och vi behövde inte upprepa oss vad gäller övernattningsställen.

Måndagen ägnades åt de fem fiskebyarna som inte kan nås med annat än tåg, båt eller till fots. Vi besökte dom i ordningen söder till norr; Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza och Monterosso.
På förmiddagen regnade det och det blev underbart svalt och det var dessutom skönt att få kläderna fuktiga av något annat en svett. Vi tog tåget mellan byarna och hade inga problem med att flera av vandringslederna var avstängda. Möjligtvis lite trist att ”Kärleksstigen” ( Via dell ´Amore) var en av dem. Men som sagt det finns tåg och tunnlar :) 
Det är verkligen en unik miljö.  

nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

nr 5

nr 6

nr 7

nr 8

nr 9

nr 10

nr 11

nr 12

nr 13

nr 14

nr 15

nr 16

Hej så länge ... // Mats


Inlagt 2015-08-12 23:00 | Läst 1598 ggr. | Permalink
Vad roligt att se bilder från mitt favoritställe, så fint fångat!
Ha det fortsatt fint på er tur!
Svar från Mats Andersson 2015-08-13 19:34
Tack Ewa, ha det gott // Mats



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg