Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

Semesterbilder del 7

Vi checkade ut från campingen i Antibes med navigatorn inställd på Aiguines vid Gorges de Verdon som är Europas Grand Canyon. Den tog oss via hissnande slingrande bergsvägar till en camping vid sjön Lac de Sainte-Croix där floden som rinner genom ravinen mynnar ut. Vattnet har en vacker turkos färg på grund av hög klorhalt. 
Planen var att vi nästa dag skulle åka på vägen som löper längs ravinen på 700 meters höjd med stupande klippor ned mot floden.  
Men lördagen den 15 augusti var en storhelg i Frankrike och vi blev bestämt avrådda från att åka den vägen med stor husbil när alla är lediga och det är så mycket trafik. Det går visserligen att mötas även om vägen är smal och går i serpentiner men det är svårt att stanna … och då blir det svårt att fotografera vilket var min drivkraft för att övervinna min höjdrädsla :)
Vi fick njuta av att se och bada  i den vackra lilla sjön och titta in i ravinen.
Så lite besvikna men betydligt lugnare i sinnet njöt vi av att åka småvägar i Provence med målet Lyon. Inte lika svindlande bergsvägar som igår men väldigt trångt i de små byarna som vi passerade.

nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

nr 5

nr 6

nr 7

nr 8

nr 9

Hej så länge ... // Mats

Inlagt 2015-08-16 22:08 | Läst 1793 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg