Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

Semesterbilder del 8 - Lyon

Lyon är en undervärderad turiststad. Den är Frankrikes näst största stad med 1,7 miljoner invånare  och hamnar på det sättet i skuggan av Paris och ligger dessutom för långt från Medelhavet för att locka den typen av turism. Vi har lärt känna staden i och med att sonen studerade här under ett år men det var länge sedan och nu var det dags för ett återbesök. Staden är full av historia och kulturella sevärdheter och den har två vackra floder som skapar en fin atmosfär (Saone och Rhone). Vi besökte de vanliga ställena som betraktas som stadens höjdpunkter (även bokstavligt) och gjorde även några nya upptäckter. Dessutom njöt vi av klimatet som liknade en bra svensk sommar då solen värmer och skuggan ger svalka :)

nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

Viex Lyon har bevarat sin gamla arkitektur och husen letar sig upp för kullen Fourviére och på toppen ligger Basilican med överdådig utsmyckning och med fin utsikt över staden

nr 5

nr 6

nr 7

nr 8

nr 9

nr 10

Här finns en gammal amfiteatern från romartiden

nr 11

nr 12

Croix-Rousse är också gamla kvarter som bjuder också på en fin utsikt över staden

nr 13

nr 14

nr 15

nr 16

nr 17

nr 18

Som alla storstäder har även Lyon sin underbara park med stort P. Men hustrun som är uppvuxen med Slottsskogen i Göteborg låter sig inte bli överdrivet imponerad :)

nr 19

nr 20

nr 21

… och så lite bilder på vanligt folkliv

nr 22

nr 23

nr 2

Lyon är också känt för sina fina restauranger och vi hade fått tips om en som vi lyckades hitta men den visade sig vara semester stängd. Men Marianne lyckades skapa husbilarnas gastronomiska center hos oss.

Hej så länge ... // Mats

Inlagt 2015-08-18 22:53 | Läst 1742 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg