Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

Semesterbilder del 9

Floder och dalgångar är gynnsamt för vindruvor. Det är också gemensamt för de två kända vindistrikt vi besökt. Först kullarna runt Epernay och Reims där druvorna får den speciella karaktär som är nödvändigt för att förvandlas till champagne. De små byarna längs floden La Marne vimlade av lokala champagnetillverkare. Det såg ut som de flesta var stängda men vi knackade på en av dörrarna och blev vänligt bemötta. På mycket tafflig engelska som mötte ännu sämre franska från vårt håll presenterade två unga flickor stolt sin dryck, berättade om tillverkningsprocessen och visade pressen som tog fyra ton druvor i ett moment. Efter en generös provsmakning köpte vi några flaskor av deras champagne som kändes väldigt unik.

Vi besökte även en leverantör som skyltade ”öppet” och som hade större sortiment, provsmakning i designad miljö och kunde ta kortbetalning. Det visade sig att de även hade en svensk importör.


nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

nr 5

nr 6

nr 7

nr 8

nr 9

Därefter åkte vi till Trier och vidare mot Koblenz längs floden i Moseldalen som också är ett känt vindistrikt. Vi stannade ett par nätter i en av byarna längs vägen. 

nr 10

nr 11

nr 12

nr 13

nr 14

nr 15

nr 16

De senaste dagarna har vi upplevt två floder och många druvor. Nu pratar min fru om att skapa detta gynnsamma klimat för druvor på altanen hemma. Hon vill försöka åstadkomma en lokal växthuseffekt. 

Hej så länge … // Mats

Inlagt 2015-08-22 19:42 | Läst 3798 ggr. | Permalink
Fina bilder Mats och vad kul att få se hur man tillverkar champagne! =)
Svar från Mats Andersson 2015-08-24 20:19
Tack Heléne för din kommentar. Ha det gott // Mats
Låter härligt med er resa, oj så mycket det finns att upptäcka om man har tid och möjligheter!
Hälsn!
Svar från Mats Andersson 2015-08-24 20:20
Tack Jan för din kommentar. Ha det gott // Mats



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg