Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

Analoga porträtt från 1979 (8/100)

Idag är det barnbarnen som är mina favoritmotiv och dom blir flitigt dokumenterade i alla situationer. Men när jag skannar mina gamla negativ gör jag en del fynd som visar att jag var förhållande aktiv redan på den analoga tiden. Här kommer tre bilder på Maria då hon är sex år. I dag är hon mamma till Julienne 10 månader.  

nr 1

nr 2

nr 3

Hej så länge ... // Mats

Inlagt 2016-03-08 20:52 | Läst 1468 ggr. | Permalink
Fina bilder. Jag har sagt det förut: jag saknar ibland den gamla analoga känslan som t,ex. kornet, även om man inte ser så mycket av det här.

Kameratillverkarna vill få oss att tro att det händer väldigt mycket på kort tid. Möjligen kan det vara sant när det gäller seriebildstagning och upplösning på "pixelnivå", men annars tycker jag att det är objektiven som det till sist är det viktigaste. Och där händer inte så mycket. Leitz 50/2 Summicron är en konstruktion från 1979, "tillräckligt bra" tycker Leitz.

Zeiss objektiv från 60-talet fick hänga med till månen. Jag har själv fotat med Hasselblad. Fortfarande oöverträffat - och det är med film!

/T
Svar från Mats Andersson 2016-03-09 18:08
Tack Tomas för din kommentar. Håller med dig om att det är en viss känsla med analogt svartvitt. Den är inte så lätt att återskapa digitalt men jag har sett bra exempel på att det går att få till det. Låter härligt att fota med Hasselbladare, jag har en bekant som skaffat sig en och resultatet blir väldigt bra. Ha det gott // Mats
Såna bilder är ju så vädefulla, den första är mycket bra! Må gott, LO
Svar från Mats Andersson 2016-03-09 18:07
Tack Lars Olov! Ha det gott // Mats



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg