Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

En lägesrapport ... (45/100)

... från groddammen på Djäkneberget i Västerås. 

Det fanns bara några grodor här när jag besökte dammen i tisdags. Min förhoppning var att den stora grodvandringen skulle äga rum idag. Men det var tvärtom ännu färre grodor här i kväll och jag lyckades inte fånga någon på bild.  

Så dagens bildfångst blev en kråka …

... och en sädesärla.

Hej så länge ... // Mats

Inlagt 2016-04-14 20:10 | Läst 640 ggr. | Permalink
Hej!
Är det för kallt eller har de redan varit i groddammen och dragit vidare? Vet du när under dygnet som de brukar vara som mest aktiva?
Jag funderar på att besöka dammen under någon av de närmaste dagarna, men finns det inga grodor/paddor där är det inte så stor mening med att åka dit förstås. :-)
Vänligen
Nonno
Svar från Mats Andersson 2016-04-15 18:49
Hej Nonno! Det är nog för kallt. Jag tittade idag också men det var ingen aktivitet i dammen. Hoppas att det blir varmare i helgen. Ha det gott // Mats
Nonno Holmström 2016-04-19 18:53
Jag var vid dammarna i söndags och då fanns det en hel del rom i de två mindre dammarna. Visst fanns det både grodor och paddor samt att en och annan salamander som syntes till, men jag fick mig berättat att det är dåligt med grodor i år i jämförelse med tidigare år. Det finns en teori om att någon släppt ner guldfisk i dammen och grodor trivs inte ihop med dem. Det kan vara en förklaring till varför det är så pass blygsamt antal i år.
Nu får man istället bevaka när det blir en massa smågrodor så småningom. :-)
/Nonno
Tack för lägesrapporten, blev ju några fina bilder trots avsaknaden av grodor! Rapportera gärna vidare om läget där så får jag se om jag har möjlighet att ta en tur när det är dags för den stora grodvandringen!
Svar från Mats Andersson 2016-04-15 18:50
Tack Sirpa. Ingen aktivitet i groddammen i dag heller. Det är fortfarande för kallt. Ha det gott // Mats



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg