Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

Älg i sikte

Firar påskafton i fritidshuset med barn och barnbarn. Min dotter som är på promenad upptäcker två älgar på åkern och ringer upp till huset och säger att pappa ska komma ned till åkern fort med kameran. Medan jag tar på mig skorna kommer Julienne, snart två år, kånkande med min Nikon i famnen. Hon har uppfattat situationen och att det är bråttom. Kameran med tungt zoomobjektiv och blixten monterad låg på soffbordet i lagom höjd för att kunna ge mig en hjälpande hand. Förundrad över hennes uppfattningsförmåga och fysiska styrka sprang jag ned till åkern med kameran i beredskap.

Älgkon som verkar vara dräktig har full koll på mig både med öron och ögon när jag försöker ta mig närmre. 

Hon har även en fjolårskalv med sig och innan de sprang vidare hann jag ta några bilder som jag kunde visa Julienne och de andra. 

Hej så länge ... // Mats

  

Inlagt 2017-04-15 22:05 | Läst 1288 ggr. | Permalink
Alltid kul när man lyckas få så fina bilder på älgar, tur du hade en liten hjälpreda så du hann ut! Och tur att lilla hjälpredan inte tappade den tunga kameran ;-)
Svar från Mats Andersson 2017-04-18 16:09
Tack Sirpa för din kommentar. Jag fick hjärtat i halsgropen innan jag såg att hon skulle klara av det, hon är målmedveten :) Ha det gott // Mats
Fina bilder på stiliga älgar! Snyggt med det horisontella stråket av vass i bakgrunden på bilden av fjolårskalven.
mvh Lisa
Svar från Mats Andersson 2017-04-18 16:10
Tack Lisa för din kommentar. Ha det gott // Mats



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg