Mats Bildblogg
... bilder från här och nu och där och då...
19 november - Beaujolais Nouveau
Den tredje torsdagen i november så släpps årets första vin, Beaujolais Nouveau. Bara några veckor efter att druvorna har skördats så släpps det snabbjästa primörvinet ut på marknaden. Hur smakar det? Det sägs att vinet p.g.a. av den snabba jäsningen ska smaka "skumbanan" men jag är ingen vinexpert utan tyckte bara att det smakade bra :)
Hej så länge ... // Mats
Inlagt 2020-11-19 20:48 |
Läst 1327 ggr. |
Permalink


Tack Björn! Ja det är ett väldigt "lätt" vin som passade bra till salami, paté och några ostar. Ha det gott // Mats
Det passar nog också till stekt fiskfile, tex Vitling .
Håller med Sven, vinet passar nog till fiskrätter också // Mats
Helt överens med både dig Mats och dig Sven!
Köper an flaska i morgon att avnjutas med italiensk hösträtt: Stekt vitlingfilé med smörstekta kantareller tillsammans med rostade kastanjer och toppat med kalvfond. Det är hösten på en tallrik det!
Hälsningar Lena
Tack Lena! Ja det smakade bra, kan rekommenderas. Trevlig helg! // Mats
- hawk
Tack Håkan! Rekommenderas :) Ha det gott // Mats