Mats Bildblogg
... bilder från här och nu och där och då...
Vedugnsbakad pizza
nr 1 - Jag har bakat pizzor i hela mitt vuxna liv och gillat att utveckla konceptet med nya recept och metoder. Idag bakade jag pizzor i vedeldad ugn för första gången
nr 2 - en liten portabel vedeldad ugn som på 20-30 minuter kan komma upp till 500 grader
nr 3 - det är en utmaning att förflytta den utbakade pizzan upp på på spaden och in i ugnen
nr 4 - och redan efter ca 20 sekunder är det dags att börja vrida på pizzan så den inte bränns
nr 5 - här är resultatet, brödet blev perfekt gräddat och med lufttorkad skinka på den varma pizzan blev den klart godkänd. Detta är ett hantverk som går att utveckla :)
Hej så länge ... // Mats
Inlagt 2021-05-21 21:25 |
Läst 2365 ggr. |
Permalink






Tack Fredrik för din kommentar. Det är alltid trevligt att laga mat utomhus. Det ska gå bra att röka kött i den vedeldade ugnen (och även i en klotgrill med indirekt värme) men det är inget jag provat ännu. Kommentaren om fettman stämmer bra även på mig:) Ha det gott // Mats
Jag får erkänna att jag aldrig gjort en pizzadeg, men har tänkt på det och det är inte omöjligt att i år blir det av. Har däremot gjort väldigt många pizzor, oftast med ett Libabröd och sedan blandad topping
Tack Peter för din kommentar. Det stämmer, jag kan lägga mycket tid på matlagning. Det känns meningsfullt och är också en skapande process. Jag ägnar också mycket tid till fotografering :) Lycka till med pizzadegen om du tänker testa att sätta en. Ha det gott //Mats
Hälsningar Jörgen
Tack Jörgen! Ja det är både vanlig ost och mozzarella. Ha det gott // Mats