Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

På jakt efter kungsfiskare

Jag gav mig ut för att försöka fotografera kungsfiskare. Jag mötte en man som hade lika långt telezoom på kameran som jag har och jag frågade om han sett något intressant. ”Ja tre stycken kungsfiskare” svarade han och mitt hopp växte om att nu kanske jag äntligen lyckas fota den smaragd-turkosa skönheten.  

nr 1 - men mitt tålamod var inte tillräckligt stort så jag gav upp och vände mig om bara för att ta en bild på omgivningen

nr 2 - en flock änder i motljus blev den enda fågelbilden idag

nr 3 - en julhälsning, en vänlig gest, som jag tolkar som ”du är välkommen att försöka igen”  

Hej så länge ... // Mats

Inlagt 2021-12-17 18:22 | Läst 892 ggr. | Permalink
Hej Mats,
så är det nog med kungsfiskare på vintern. De är dessutom väldigt känsliga för störningar på vintern. De som kämpar med att fånga fisk vid ett öppet hål blir lätt störda av t ex fotografer som ständigt bevakar platsen. Lycka till med kungsfiskaren men du har säkert bättre tur på försommaren då de är upptagna av att vara kärlekskranka och inte bryr sej det minsta om en fotograf eller två.
Hälsningar Lena
markm 2021-12-17 21:44
Nja, kungsfiskarna vid Ångkraftverket i Västerås ("Skitviken") verkar bara hålla till där under vintern; inga rapporterade observationer mellan april och slutet av november. På vintern brukar man skymta dem vid de allra flesta besöken men oftast när de susar förbi i flykten. Det är ju alltid ganska mycket folk i rörelse där, i alla fall på helgerna.
Svar från Mats Andersson 2021-12-18 19:13
Tack Lena fört din kommentar och dina goda råd för att lyckas fånga en kungsfiskare på bild. Det verkar, som Mark säger i sin kommentar, att här vid Ångkraftverket finns det chans även denna årstid. Jag gör nog ett nytt försök :) Ha det gott // Mats
Svar från Mats Andersson 2021-12-18 19:14
Tack Mark för din kommentar. Jag kommer att göra ett nytt försök :) Ha det gott // Mats



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg