Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

Längs Strömsholmskanal II

Vi passerade många bryggor och fint belägna hus på vår bårfärd från Stora och Lilla Aspen till Åmänningen. Det är säkert lika trevligt att från husen titta på båttrafiken på Strömsholmskanal som att färdas på kanalen och se de fina husen passera förbi :) 

nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

nr 5

nr 6

nr 7

nr 8

Hej så länge ... // Mats

Inlagt 2022-09-19 11:21 | Läst 1478 ggr. | Permalink
Hej Mats.
Ser ut som du hade tur med vädret - väldigt vacker resa.
Jag kan inte låta bli att undra om inte husen är särskilt utsatta för höga vattenstånd. men det kanske inte är ett problem här?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: I Roskilde håller man just nu på att hitta en lösning på det växande problemet med förhöjda vattenstånd i fjorden, där Vikingaskeppsmuseet successivt varje år hotas av de allt häftigare stormarna.
Svar från Mats Andersson 2022-09-19 16:52
Tack Erik! Jag har inte hört att det är något stort problem med högt vattenstånd. Kanske kanalens 26 slussar bidrar till att reglera vattennivån. Ha det gott // Mats
Fina bilder från kanalen. På bild nr 4 är det en fin bryggbåt där man kan sitta inne om det är dåligt väder. Sådana har jag sett i Hjälmare kanal där de brukar åka ut samtidigt någon gång varje år och ha fest på bryggbåtarna.
//Anders
Svar från Mats Andersson 2022-09-19 16:56
Tack Anders för din kommentar. Det ser ut att vara en perfekt partybåt/brygga :) Ha det gott // Mats
Återigen en serie fina bilder. Intressant med olika sorters bebyggelse längs kanalen. Gillar bilden med den ensamma stolen på bryggan. Här har ägaren tagit det säkra före osäkra och satt en rejäl klämma för stolsdynan.

Hälsningar Jörgen
Svar från Mats Andersson 2022-09-25 16:26
Hej Jörgen. Återigen stort tack för dina kommentarer. Uppskattas. Ha det gott // Mats



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg