Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

Berlin dag 4

Staden har olika ansikten, i vissa kvarter finns tatuerare, secondhandbutiker och väggar med grafitti. I andra delar reser sig moderna husfasader med märkesbutiker och lockande turistattraktioner. Vi har ätit lyxig mat på spanska, italienska och grekiska restauranger men också god ”take away” i husbilen. Nu när vi börjar förflytta oss obekymrat i staden som riktiga Berlinare är det dags att lämna för den här gången. 

nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

nr 5

nr 6

nr 7

nr 8

nr 9

nr 10

Hej så länge ... // Mats

Inlagt 2022-10-08 10:04 | Läst 630 ggr. | Permalink
Jag har bara varit i Berlin en gång, men med dina bilder blir jag sugen på att åka tillbaka.
Den gången flög jag, nu skulle jag vilja ta tiden och köra ned eller ta tåget.
Jag har svårt att förstå nöjet med att skriva sin tagg överallt. Mer konstnärliga utsmyckningar uppskattar jag särskilt på annars gråa betongytor vid broar etc.
Mvh Bengt
Svar från Mats Andersson 2022-10-09 22:16
Tack Bengt för din kommentar. Staden är verkligen värd ett återbesök, jag längtar redan tillbaka efter att återkommit till Sverige för några timmar sedan :) Det är lätt att köra bil till och i Berlin ( även husbil som i mitt fall). Den gamla muren verkade vara en central plats för grafitti, kanske "utsmyckningarna" har flyttats över till husfasader och andra betongytor i takt med att murresterna försvinner. Ha det gott // Mats
Spännande stad ser jag, lockar tillbesök.
Maten ser läcker ut.
Svar från Mats Andersson 2022-10-09 22:18
Tack Margareta! Staden är väl värd ett besök. Ha det gott // Mats
Berlin lockar mej också, ännu mer efter att sätt dina bilder! (var på väg dit i vintras-våras när corona satte fart igen, så det blev inget…)
Jag gillar faktiskt den första bilden med alla taggar, färgerna går så bra ihop och på något sätt tycker jag text/bokstäver samlade såhär blir himla dekorativt….
Svar från Mats Andersson 2022-10-09 22:21
Tack Lena för din kommentar! Jag tycker att graffitin tillhör min bild av Berlin. Ha det gott // Mats



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg