Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

Mobilt på Näsbokrok

En härlig promenad vid Näsbokroks naturreservat med det klarblå havet i blickfånget. Reservatet som jag ofta återkommer till och fotograferar vid olika årstider ligger på Ölmanäshalvön i Kungsbacka kommun. Idag fick kameraryggsäcken ligga kvar i bilen för jag hade bestämt mig för att testa kameran i min nya mobiltelefon. 

Längst ut på udden finns en pir av stenar som bildar en naturhamn ”Kroken” som lokalbefolkningen i flera generationer använt som fiskehamn. Nu finns bara rester kvar från den senaste hamnrenoveringen på 1950-talet.

Hur utföll testet av nya mobilkameran? Jag tycker den är smidig och lätt att foto med och resultatet blir överraskande bra. Men för mig kan den inte ersätta känslan av att fota med en vanlig kamera. Men vilket bra alternativ om man inte har kameran med, det gäller bara att få in vanan att tänka på att telefonen kan vara lösningen.  

nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

nr 5

nr 6

nr 7

nr 8

Hej så länge // Mats

Inlagt 2023-06-10 23:44 | Läst 348 ggr. | Permalink
Riktigt bra, för normala bilder och särskilt inte här i blogg miljö ser man någon skillnad på mobil och systemkamera. Använder mobilen själv till miljöbilder, man förstår ju att kompaktkameror försvinner. Men jag fotograferar helst lite mer krävande motiv och det klarar inte mobilen än. Ett vackert naturreservat, har dock inte varit där på många år, skulle vilja åka dit för astrofoto av Vintergatan
Svar från Mats Andersson 2023-06-11 22:55
Tack Peter! Ja man förstår varför kompaktkamerorna inte är så intressanta när mobilerna gör jobbet. Ha det gott // Mats
Spännande. Har varit vid Näsbokrok ett fåtal gånger, men den här delen har helt missat. Dina bilder lockar till återbesök. Det här pålverket tycker jag verkar vara intressant. Den sista bilden är den jag fastnar lite extra vid. Gillar hatt vattnets båge gör att ögat återvänder igen och igen in i bilden. Snyggt!

Hälsningar Jörgen



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg