Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

Varbergs fästning

Bilder från Varbergs fästnings södra sida med det vindpinade trädet i förgrunden

nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

nr 5

Hej så länge // Mats

Inlagt 2023-06-12 09:44 | Läst 890 ggr. | Permalink
Vindpinade träd är det något speciellt med, formade av naturen, drar blickarna till sig, värda en bild! Duvor häckar vilt på klipphyllor, så fästningen passade ju fint. Sista bilden har något särskilt, välbalanserade fina färger, behaglig geometri, luft till vänster och massiv sten till höger, samt en dekorativ bukett mitt i stenen.
Svar från Mats Andersson 2023-06-12 21:22
Tack Stefan för din fina kommentar! Extra glad för din analys av sista bilden. Ha det gott // Mats
Bra bilder som visar massiviteten och komplexiteten.

Jag har varit på plats, bott på vandrarhemmet, och försökt få nåt grepp. Men blev mest överväldigad av så mycket materia och så mycket historia samlat på ett ställe.
Svar från Mats Andersson 2023-06-14 22:02
Tack Måns! Ja det är en "tung" plats, jag är där relativt ofta (för att vara Västeråsare :) och är alltid fascinerad. Ha det gott // Mats
Fin bild på det vindpinade trädet. Med den grova stenen på fästningen i bakgrunden blir det till en intressant bild med kontraster mellan det evande träd och o-levande sten. Ett träd som ser ut att var utsatt för full storm och en stenmur som står stadigt förankrad. Som fotograf kan jag ibland önska att de som sätter ut diverse skyltar inte gör det vid så fotogeniska platser som den här. Jag tänker på den röda stolpen med skylt precis vid trädet. Helt onödigt att placera den där.

Hälsningar Jörgen



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg