Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

Vårtecken på västkusten

I helgen lämnade vi snökaoset i mälardalen för att vistas några dagar i norra Halland. Det var en äventyrlig bilfärd och väglaget gjorde att den tog några timmer längre än vanligt.
Väl framme överraskades vi av att hitta några första tecken på att våren närmar sig.

  Panorama 

Här kommer snart att ligga båtar

Isen smälter i solskenet

Isen bryts sönder

Badplatsen är redo

Skatorna är aktiva för att hitta byggmaterial

Och det har redan kommit knoppar på Rhododendron.

Hemma igen med tjockt snölager och minus 16 grader är det trevligt att konstatera att jag lyckats få med några första vårtecken med hjälp av kameran.

Inlagt 2011-02-15 21:38 | Läst 6209 ggr. | Permalink
Smålog lite när jag läste om dina vårtecken. Just nu har vi en kraftig ostlig vind och några minus, allt annat än vårkänslor just nu. (Halmstad) men mot minus 16 och snö så.....men de har hotat med snö här nu. Jag har i en söderrabatt sett de första små lökdropparna kika upp, tror det är krokusar, men de är så små, men finns där. Dina bilder är fina, men för mig inga vårtecken i dem, ser bara is och kyla he-he. Men Rhododendron har knoppar hela året, blev du inte lite lurad där.
Ha det gott
Svar från Mats Andersson 2011-02-15 22:45
Hej Bente! Tack för din kommentar. Tja man lär så länge man fotograferar brukar jag säga, jag blev lurad av de fina knopparna som gnistrade av vårgrönska i det strålande solskenet. Tack för informationen. Allt är relativt och när det gäller upplevelser så är även förväntningarna en viktig faktor. Hade som sagt en trevlig vistelse i norra Halland som fyllde mig med lite vårkänslor. Hälsningar Mats
Sköna bilder där iaf jag med bitterljuv suck längtar efter våren och sommaren när jag ser din badplats.. om det inte varit för isen såg det nästan ut som om den redan anlänt!
Hur vackert det än är med is skulle jag inte säga nej till ett antal plusgrader ute nu, men din knoppbild ger hopp.-)

Mvh Anna
Svar från Mats Andersson 2011-02-15 22:50
Hej Anna! Tack för din kommentar. Kul att du gillar bilderna och visst är det fint med snö och is, speciellt när man anar att solen snart tar över med ljus och värme. Hälsningar Mats



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg